Analyse en behandeling van het Y20B van Lige.

Als preambule van deze test

Misschien vindt u dat de aangesloten horloges identiek zijn, met een klein scherm, nogal fragiel en niet erg evolutionair? Sommige zijn gericht op het monitoren van de fysieke conditie en gaan zelfs zo ver als het monitoren van verbrande calorieën, andere zijn meer voor kantoorautomatisering met e-mailsynchronisatie.
 

Dus wat we moeten onthouden is deze ene grote kracht:
– Schermgrootte
Verschillende zwakke punten op dit horloge:
– Zijn gewicht/grootte
– Weinig functionaliteit voor gezondheidsmonitoring
– Het dagelijks gebruik
– Weinig sportgerichte kenmerken
– De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen

Onze analyse heeft alle gevallen van gebruik van dit aangesloten horloge geïdentificeerd.
 

Het horloge dat je vertelt over je gezondheid? 

Aangesloten horloges zijn uitstekende instrumenten geworden voor de analyse van de gezondheid, wat je normaal gesproken niet zou verwachten van een product als dit. Ze zijn nu uitgerust met vele geavanceerde sensoren.
 De Y20B is vandaag de dag misschien een beetje verouderd, maar het is nog steeds een goede camera. Het is duidelijk niet ontworpen om een instrument te zijn voor het monitoren van uw fysieke conditie.

 In plaats van zijn horloge met een bekend systeem te laten lopen, besloot Lige zijn eigen draagbare besturingssysteem te gebruiken. Het is nog steeds langzaam en niet erg intuïtief in gebruik. We hadden liever iets conventioneels gezien.
 Tel een paar dagen voordat je weet hoe je het perfect kunt gebruiken.
 In tegenstelling tot veel andere horloges vond de fabrikant het niet nuttig om op dit model een slaapcontrole te installeren.
 Dit horloge is niet uitgerust met een versnellingsmeter. Het is onmogelijk om te weten hoeveel calorieën je elke dag verbrandt.
 Dit model is niet uitgerust met fotoplethysmografie of PPG, wat een nauwkeurige controle van de hartslag mogelijk maakt.
 Voor degenen die hun hartslagcurve willen analyseren, zult u een ander horloge moeten kiezen, omdat dit model daar niet toe in staat is.
 

Een aangesloten en praktisch horloge 

Bent u nog steeds sceptisch over het kopen van een intelligent horloge omdat u twijfelt aan het echte nut ervan? Wetende dat high-performance modellen meestal duur zijn om te kopen. Voor de Y20B is dit wat u kunt verwachten.
 Als het gaat om het dagelijks leven, vraagt men zich af wat Lige dacht.  Een afwezige en toch praktische functie, GPS. Jammer dat Lige het niet heeft gepland.
 Er moet rekening mee worden gehouden dat het niet ontworpen is om onder water te werken.
 Lige heeft gekozen voor een horloge zonder de optie van versterkt glas; dit is betreurenswaardig.
 Dit horloge is op de ouderwetse manier opgeladen, met de meegeleverde kabel in de verpakking.
 Ondanks interessante functies heeft het horloge geen aanraakscherm. Het is nogal zwaar, 85 gram, in vergelijking met andere horloges. Ze kan een handvol zijn aan het eind van een dag in de sportschool.
 Dit horloge ondersteunt de NFC-functie niet, dus contactloze betaling is met dit horloge niet mogelijk.
 Tot slot, ook al is het niet essentieel, zouden we het op prijs hebben gesteld om naar muziek te kunnen luisteren. De functie is hier niet beschikbaar.
 

De Lige smartwatch: een goede keuze voor sport? 

Met een aangesloten horloge kunt u uw sportactiviteit bijhouden, maar niet alleen dat. Het is een relevante keuze voor veel fysiek actieve mensen. Is Y20B een nieuwe elektronische gadget?
 Lige heeft dit horloge niet echt ontworpen voor gebruikers die fysiek actief zijn. Het is interessant, maar niet voor degenen die hun sportresultaten willen verbeteren.
 Het is onwaarschijnlijk dat je het vergeet als je het om je pols hebt, want met 85 gram is het een van de zwaarste.
 De kans is groot dat sporters die zo licht mogelijk willen blijven, spijt krijgen van de afwezigheid van GPS. Dit betekent dat u uw smartphone bij uw horloge moet dragen als u uw loop-, fiets- of wandelsessie nauwkeurig wilt volgen.
 De aanwezigheid van SIM in dit horloge maakt een mobiele verbinding mogelijk. Zo kunt u uw meldingen direct op het horloge ontvangen.
 
Als u echter graag naar uw muziek luistert terwijl u sport, moet u dit horloge vermijden. 

Een aangesloten horloge waarmee toepassingen 

Er zijn verschillende besturingssystemen geïnstalleerd op smartwatches. Dit betekent dat niet alle toepassingen gelijkwaardig zijn en dat u er ook geen gebruik van zult maken. Toepassingen die kunnen overeenkomen met gezondheidsmonitoring, maar ook met het meten van prestaties in de sport.
 Dit model is qua toepassingen niet goed geplaatst. 
Dit horloge werkt met een specifiek besturingssysteem, waardoor het onmogelijk is om nieuwe toepassingen toe te voegen. U moet ervoor zorgen dat de standaard geïnstalleerde applicaties voor u geschikt zijn.
 Dankzij de grote schermgrootte van 1.4 inch is het geen probleem om de getoonde gegevens te analyseren. Het is een van de relatief zware horloges met een gewicht van 85 gram.
 Tot slot, wat betreft de installatie van nieuwe toepassingen, zal dit niet worden besproken op dit aangesloten horloge. Het blijft echter een interessant product zolang het gemakkelijk te gebruiken is.
 

Tot slot, de Y20B … 

De totale score van dit horloge behoort tot de laagste. Het is snel, goedkoop en gemakkelijk te vervangen als u ziet dat uw behoefte verandert.
 Hier is het enige wat ze voor haar heeft:
 – Schermgrootte
 Verschillende zwakke punten verschenen ons op dit horloge:
 – Zijn gewicht/grootte
 – Weinig functionaliteit voor gezondheidsmonitoring
 – Het dagelijks gebruik
 – Te weinig sportgerichte kenmerken
 – De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen