Analyse en behandeling van het X1 van Blackview.

Als preambule van deze test

De technologische industrie van de aangesloten horloges is een sector in voortdurende evolutie. Sommige zijn gericht op het monitoren van de fysieke conditie en gaan zelfs zo ver als het monitoren van verbrande calorieën, andere zijn meer voor kantoorautomatisering met e-mailsynchronisatie.
 We wilden weten wat de nieuwste X1 van Blackview waard was. Daarom is dit horloge in de eerste plaats bedoeld voor santé-gebruik. 

De hoogtepunten van dit aangesloten horloge zijn :
– De gezondheidsgerichte functionaliteiten
– Het dagelijks gebruik
Verschillende zwakke punten op dit horloge:
– Te weinig sportgerichte kenmerken
– De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen

Dit artikel zal u helpen om duidelijker te zien.
 

Gezondheidsvervolgvraag, wat is X1 waard? 

Sinds enkele jaren produceert Blackview aangesloten horloges die fitness en gezondheid analyseren. Ze kunnen al dan niet worden gekoppeld aan andere apparaten zoals de telefoon of de computer.
 De X1 komt overeen met de nieuwste generatie horloges. Het is een van de beste horloges voor gezondheidsmonitoring.

 Het belangrijkste nadeel van dit horloge is nog steeds het besturingssysteem dat door Blackview wordt geproduceerd. Het zal nodig zijn om te wennen aan de interface voordat u optimaal gebruik kunt maken van uw horloge. We hadden liever iets conventioneels gezien.
 Pas na een korte week kunt u genieten van de verschillende functies.
 Voor diegenen wiens slaapcontrole een prioriteit is, is dit horloge interessant. Het is mogelijk om het te analyseren aan de hand van parameters zoals geluid of beweging ’s nachts. Uiteindelijk weet u op welk niveau uw slaap zich bevindt.
 Via de versnellingsmeter zal het horloge uw fysieke activiteit kunnen volgen. Zo kunt u uw bewegingen gedurende de dag interpreteren. Dat wil zeggen dat de gebaren van de hand of de armen worden vertaald in beweging, gesynchroniseerd met uw gezondheidstoepassing en aanleiding geven tot gezondheidsadviezen.
 Het stelt u in staat om uw hartslag te allen tijde in de gaten te houden, de stress van het dagelijks leven beter te beheersen en de evolutie ervan in de loop van de tijd te volgen.
 Voor degenen die hun hartslagcurve willen analyseren, zult u een ander horloge moeten kiezen, omdat dit model daar niet toe in staat is.
 

Een aangesloten en praktisch horloge 

Zijn alle aangesloten horloges gadgets of zijn sommige ervan speciaal? Wetende dat high-performance modellen meestal duur zijn om te kopen. Voor de X1 is dit wat u kunt verwachten.
 Dit model behoort tot de top van het assortiment in de hedendaagse smartwatches. Met dit horloge kunt u met alles bezig zijn terwijl u op de hoogte blijft.
 Het is een van de beste batterij-aangedreven horloges, met 260 mAh.
 Wat de autonomie betreft, verzekert Blackview dat deze 5 dagen zal duren.
 Een van de kenmerken die sporters en reizigers zullen missen: GPS. Blackview vond het niet nodig om het te installeren.
 Daarnaast wordt geadverteerd om waterbestendig te zijn. Door het ontwerp kunt u er mee zwemmen. We hebben het niet op zee geprobeerd, maar onder de keukenkraan werkt het.
 U zult moeten letten op het niveau van het scherm dat geen versterkt glas heeft.
 We waarderen de draadloze oplaadfunctie. Het horloge wordt op de basis geplaatst en de batterij wordt opgeladen.
 Het aanraakscherm maakt het mogelijk om door de verschillende menu’s van het horloge te navigeren. Dit horloge ondersteunt de NFC-functie niet, dus contactloze betaling is met dit horloge niet mogelijk.
 Een laatste punt over de kenmerken van dit horloge is de muziekfunctie. De ingebouwde speler zal je dit item nog meer doen waarderen.
 

De smartwatch ontworpen voor sport 

Het aangesloten horloge biedt een interessant alternatief voor trackingtoestellen, die alleen gericht zijn op sport of gezondheid. Het is een product met vele voordelen. Dit is het detail voor de X1.
 Blackview heeft dit horloge niet echt ontworpen voor gebruikers die fysiek actief zijn. Het laat je niet toe om je evolutie te volgen in de sport die je beoefent.
 Het heeft een zeer goede autonomie met een batterijvermogen van 260 mAh.
 In tegenstelling tot sommige concurrerende modellen bevat dit horloge geen GPS. Met andere woorden, u moet uw smartphone altijd in de synchronisatiemodus hebben om uw bewegingen bij te houden.
 Het horloge weet niet hoe het een SIM moet gebruiken en heeft daarom geen toegang tot het internet. Het voordeel is echter dat het verbruik op de batterij vermindert.
 Blackview horloges zijn ook ontworpen om fitnessgegevens zoals de hartslag te controleren.
 
Een interessant punt van deze smartwatch is de aanwezigheid van een audiospeler. 

Het juiste model om toepassingen te installeren? 

Afhankelijk van het merk van het horloge is het besturingssysteem dat wordt gebruikt om het horloge te bedienen niet hetzelfde. De originele applicaties zijn voor sommigen misschien niet genoeg, vandaar de interesse om te kiezen voor de applicatie met het meest geschikte OS. Min of meer complexe toepassingen die het meten of analyseren vergemakkelijken.
 Door zijn configuratie beperkt deze smartwatch het toevoegen van nieuwe toepassingen. 
Door het eigen besturingssysteem kunt u geen andere toepassingen toevoegen aan dit aangesloten horloge. Afgezien van degenen die in het begin zijn geïnstalleerd, is er geen andere keuze.
 Met zijn 1.3-inch scherm is het een van de standaard horloges met een duidelijke weergave van gegevens. Het vermogen van de batterij – 260 mAh – is het beste van vandaag. Laatste punt over het toevoegen van nieuwe toepassingen: het is gewoonweg niet mogelijk op dit horloge. Aan de andere kant is het een eenvoudig te gebruiken horloge voor instapmodellen.
 

Tot slot, de X1 … 

Het is duidelijk dat dit model van een aangesloten horloge een van de beste producten van het moment is. Een horloge, zeker duurder dan de concurrenten, maar de moeite waard.
 Hier zijn een paar hoogtepunten om te onthouden over deze smartwatch; het behoort tot de beste voor :
 – De gezondheidsgerichte functionaliteiten
 – Het dagelijks gebruik
 De zwakke punten van dit aangesloten horloge zijn :
 – Te weinig sportgerichte kenmerken
 – De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen