Analyse en behandeling van het Q15B-NL van Smooce.

Als preambule van deze test

Misschien vindt u dat de aangesloten horloges identiek zijn, met een klein scherm, nogal fragiel en niet erg evolutionair? Hun functies variëren van het monitoren van conditie, gezondheid, het berekenen van het aantal stappen, maar ook het meten van verbrande calorieën, of slaappatronen.
 

Dus wat we moeten onthouden is deze ene grote kracht:
– Schermgrootte
Verschillende zwakke punten op dit horloge:
– Zijn gewicht/grootte
– Niet genoeg functionaliteit voor een goede gezondheidsmonitoring
– Weinig sportgerichte kenmerken
– De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen

Dit artikel zal u helpen om duidelijker te zien.
 

Het horloge dat je vertelt over je gezondheid? 

Sinds enkele jaren produceert Smooce aangesloten horloges die fitness en gezondheid analyseren. Ze stellen u in staat om echte gezondheids- en fitnessprogramma’s uit te voeren.
 De Q15B-NL is vandaag de dag misschien een beetje verouderd, maar het is nog steeds een goede camera. Het mag alleen worden gebruikt voor eenvoudige informatiedoeleinden.

 Het belangrijkste nadeel van dit horloge is nog steeds het besturingssysteem dat door Smooce wordt geproduceerd. Deze keuze maakt het moeilijker om de verschillende aanwezige knoppen en pictogrammen te hanteren. Menu’s en functies zijn minder gemakkelijk te vinden.
 Na een paar weken zult u zich meer op uw gemak voelen bij het gebruik ervan.
 Dit model heeft geen slaapmeting.
 Er is geen versnellingsmeter op dit model horloge aangesloten. Het is onmogelijk om te weten hoeveel calorieën je elke dag verbrandt.
 Voor degenen die regelmatig hun pols moeten nemen, of hun hartslag moeten volgen, is dit horloge verboden, omdat het geen PPG (fotoplethysmografie) heeft.
 Er is geen sensor of toepassing die de elektrocardiogramcurve op dit horloge reproduceert.
 

Een smartwatch voor het dagelijks leven 

Heb je een slim horloge nodig? Trouwens, je weet niet of je het elke dag nodig hebt. Voor de Q15B-NL is dit wat u kunt verwachten.
 Dit model is goed geplaatst in vergelijking met de huidige smartwatches. Je zult waarderen wat ze je brengt.
 Een afwezige en toch praktische functie, GPS. Jammer dat Smooce het niet heeft gepland.
 Merk op dat het een waterdichtheidscertificaat heeft. De fabrikant geeft aan dat hij de juiste waterdichtheid heeft en dat je hem zelfs op enkele meters diepte kunt onderdompelen. Bij het duiken in het aquarium bleek dat het nog steeds goed werkte.
 Er is geen veiligheidsglas op dit horloge aangebracht.
 Dit horloge wordt normaal gesproken opgeladen met de meegeleverde kabel.
 Je hebt geen aanraakscherm op dit horloge. Het gewicht is hoog, 85 gram, meer dan bij vergelijkbare modellen. Ze kan een handvol zijn aan het eind van een dag in de sportschool.
 De NFC-optie is niet geïntegreerd in dit aangesloten horloge, wat betekent dat er geen contactloze betaling plaatsvindt.
 Kan dit horloge niet gebruiken om naar muziek te luisteren. Dat was hier niet gepland.
 

Het juiste model om uw sportactiviteit te analyseren? 

Het aangesloten horloge biedt een interessant alternatief voor trackingtoestellen, die alleen gericht zijn op sport of gezondheid. Het is een relevante keuze voor veel fysiek actieve mensen. En over Q15B-NL gaat het om het volgende.
 Met dit product is Smooce niet bedoeld voor sporters. Het laat je niet toe om je evolutie te volgen in de sport die je beoefent.
 Met zijn gewicht van 85 gram is het nog steeds een van de zwaarste horloges.
 In tegenstelling tot sommige concurrerende modellen bevat dit horloge geen GPS. Met andere woorden, u moet uw smartphone altijd in de synchronisatiemodus hebben om uw bewegingen bij te houden.
 De aanwezigheid van SIM in dit horloge maakt een mobiele verbinding mogelijk. Zo kunt u uw meldingen direct op het horloge ontvangen.
 
Aan de andere kant, als u gewend bent om te sporten met muziek, zal dit horloge voor u van geen enkel nut zijn. 

Een aangesloten horloge waarmee toepassingen 

De best verbonden horloges op de markt draaien onder Wear OS voor Android of watchOS voor Apple, maar er zijn ook andere. Dit heeft invloed op het aantal toepassingen dat kan worden toegevoegd, en de praktische functionaliteit die daaruit zal voortvloeien. Deze applicaties geven niet alleen meldingen op uw pols weer, ze kunnen u vermaken, uw conditie en gezondheid bijhouden en u helpen georganiseerd te blijven.
 Dit model is niet echt ontworpen om nieuwe toepassingen te installeren. 
De keuze van dit horloge wordt alleen gemaakt op de toepassingen die het bevat. Afgezien van degenen die in het begin zijn geïnstalleerd, is er geen andere keuze.
 Met het grote 1.4-inch scherm wordt de informatie duidelijk weergegeven. Het is een van de zwaarste horloges die er zijn – 85 gram.
 Tot slot, wat de aanvragen betreft, zult u tevreden moeten zijn met wat standaard is; geen mogelijkheid om nieuwe toe te voegen. Het is een basishorloge, gewijd aan eenvoudige toepassingen.
 

Hoe zit het met Q15B-NL? 

Zoals u kunt zien, is dit horloge niet een van de beste. Het is niet te duur, dus u kunt het gemakkelijk veranderen als u een geavanceerder model wilt.
 Hier is het hoogtepunt van dit verbonden horloge:
 – Schermgrootte
 Hier zijn een paar zwakke punten om op te letten:
 – Zijn gewicht/grootte
 – Weinig functionaliteit voor gezondheidsmonitoring
 – Te weinig sportgerichte kenmerken
 – De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen