Analyse en behandeling van het P8 van Lige.

Voorwoord

Misschien vindt u dat de aangesloten horloges identiek zijn, met een klein scherm, nogal fragiel en niet erg evolutionair? Hun functies variëren van het monitoren van conditie, gezondheid, het berekenen van het aantal stappen, maar ook het meten van verbrande calorieën, of slaappatronen.
 

De hoogtepunten van dit aangesloten horloge zijn :
– Schermgrootte
– De gezondheidsgerichte functionaliteiten
– Het dagelijks gebruik
Verschillende zwakke punten op dit horloge:
– Zijn gewicht/grootte
– Te weinig sportgerichte kenmerken
– De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen

In detail, hier is wat het is volgens het gebruik dat u ervan zult maken.
 

Het perfecte horloge voor gezondheidsmonitoring? 

Sinds de eerste gezondheidsmonitoring hebben er veel technologische ontwikkelingen plaatsgevonden. Ze vormen een aanvulling op of vervangen de fitnessbewakingsapparatuur waarmee u wellicht vertrouwd bent.
 De P8 komt overeen met de nieuwste generatie horloges. Deze sensoren maken een goede bewaking van uw gezondheid mogelijk.

 Het belangrijkste verschil met de bekende horloges is dat het niet werkt onder Wear OS (Android) of Watch OS (Apple). Deze keuze maakt het moeilijker om de verschillende aanwezige knoppen en pictogrammen te hanteren. We zijn ver verwijderd van de vlotte navigatie van modellen met Android of Apple Watchs.
 Tel een paar dagen voordat je weet hoe je het perfect kunt gebruiken.
 Deze P8 geeft u een grondige kennis van uw slaapgewoonten. Het is mogelijk om het te analyseren aan de hand van parameters zoals geluid of beweging ’s nachts. Uiteindelijk weet u op welk niveau uw slaap zich bevindt.
 De gevoeligheid van de versnellingsmeter is in staat om zelfs microtrillingen van de pols en de arm te detecteren. Het is mogelijk om de bewegingen van het dagelijks leven te analyseren en te interpreteren. Dit slimme horloge zal in staat zijn om gebaren of acties te identificeren, die zullen worden geanalyseerd door middel van gezondheidstoepassingen.
 Het stelt u ook in staat om uw hartslag gemakkelijk te controleren en waarschuwingen te genereren voor het geval er te veel slagen zijn.
 In het geval dat u de hartslagcurve moet hebben, wordt dit horloge niet aanbevolen omdat het geen ECG-sensor heeft.
 

Toegewijd voor dagelijks gebruik 

Benieuwd naar het gebruik van een aangesloten horloge? Wetende dat high-performance modellen meestal duur zijn om te kopen. Voor de P8 is dit wat u kunt verwachten.
 Als het gaat om het dagelijks leven, laat Lige dit model toe om aan de top van de ranglijst te staan. Je gaat je zelfs afvragen hoe je het eerder deed, toen je het niet had.
 Lige beweert dat het apparaat ongeveer 15 dagen meegaat.
 Een van de kenmerken die sporters en reizigers zullen missen: GPS. Het staat niet op dit horloge.
 Dit horloge is ontworpen om waterdicht te zijn. Dus je kunt er veilig mee zwemmen. Bij het duiken in het aquarium bleek dat het nog steeds goed werkte.
 U zult moeten letten op het niveau van het scherm dat geen versterkt glas heeft.
 Een ingenieuze eigenschap van deze P8 is de mogelijkheid om draadloos op te laden. Je zet hem op zijn stand, en hij laadt hem op.
 Het aanraakscherm maakt het mogelijk om door de verschillende menu’s van het horloge te navigeren. Het is een van de zwaarste modellen op de markt met 102 gram. Een parameter die storend kan zijn voor sporters.
 Dit horloge ondersteunt de NFC-functie niet, dus contactloze betaling is met dit horloge niet mogelijk.
 Tot slot zullen muziekliefhebbers de mogelijkheid om naar muziek te luisteren op dit model op prijs stellen. Het is een optie die het de ideale alledaagse accessoire maakt.
 

Het aangesloten horloge dat sporters zal verrukken? 

Een aangesloten horloge is voor iedereen, wat betekent dat je geen extreme loper of jogger hoeft te zijn om het te gebruiken. Het is een product met vele voordelen. En over P8 gaat het om het volgende.
 Dit nieuwe model is niet voor degenen die regelmatig sporten. Geïnstalleerde applicaties houden geen gegevens of statistieken bij.
 Met zijn gewicht van 102 gram is het nog steeds een van de zwaarste horloges.
 In tegenstelling tot sommige concurrerende modellen bevat dit horloge geen GPS. Dit betekent dat u uw smartphone bij uw horloge moet dragen als u uw loop-, fiets- of wandelsessie nauwkeurig wilt volgen.
 U zult niet in staat zijn om alleen met uw horloge verbinding te maken met het internet. Een nadeel dat zich vertaalt in een voordeel wat betreft de levensduur van de batterij die wordt verlengd.
 Een positief kenmerk van Lige horloges is de aanwezigheid van hartslagmonitoring.
 En nog meer, het is in staat om het aantal verbrande calorieën gedurende de dag te meten.
 
Met deze smartwatch kunt u ook naar muziek luisteren. 

Het juiste model om toepassingen te installeren? 

De best verbonden horloges op de markt draaien onder Wear OS voor Android of watchOS voor Apple, maar er zijn ook andere. De bijbehorende toepassingen laten niet dezelfde soorten gebruik toe. Er zijn gezondheidstoepassingen, andere sportgerichte toepassingen, of toepassingen die voldoen aan de behoeften van het dagelijks leven.
 Door zijn configuratie beperkt deze smartwatch het toevoegen van nieuwe toepassingen. 
Door het eigen besturingssysteem kunt u geen andere toepassingen toevoegen aan dit aangesloten horloge. Alleen de standaard geïnstalleerde exemplaren zijn beschikbaar.
 Met het grote 1.54-inch scherm wordt de informatie duidelijk weergegeven. Het is een van de zwaarste horloges die er zijn – 102 gram.
 En als u een applicatie nodig heeft naast de standaard geïnstalleerde applicaties, zult u een ander model moeten gebruiken. Het blijft echter een interessant product zolang het gemakkelijk te gebruiken is.
 

De P8 tot slot 

Na onze analyse blijkt dat dit horloge een relevante keuze is. Het is een goed product, dat in de meeste gevallen aan uw wensen voldoet.
 Hier zijn een paar hoogtepunten om te onthouden over deze smartwatch; het behoort tot de beste voor :
 – Schermgrootte
 – De gezondheidsgerichte functionaliteiten
 – Het dagelijks gebruik
 De zwakke punten van dit aangesloten horloge zijn :
 – Zijn gewicht/grootte
 – Te weinig sportgerichte kenmerken
 – De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen