Analyse en behandeling van het ID216 van Latec.

In presentatie

Tegenwoordig zijn er enkele honderden horloges aangesloten. Lijkt het u ingewikkeld om uw weg te vinden door alle mogelijke keuzes?
 

De hoogtepunten van dit aangesloten horloge zijn :
– De gezondheidsgerichte functionaliteiten
– Het dagelijks gebruik
Verschillende zwakke punten op dit horloge:
– Zijn gewicht/grootte
– Te weinig sportgerichte kenmerken
– De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen

Omdat het belangrijk is om twee keer na te denken voordat je dit soort producten koopt, zal dit artikel je helpen om de dingen duidelijker te zien.
 

ID216, de juiste keuze voor een gezond gebruik? 

Sinds de eerste gezondheidsmonitoring hebben er veel technologische ontwikkelingen plaatsgevonden. Ze zijn nu uitgerust met vele geavanceerde sensoren.
 Het is duidelijk dat de ID216 een van de best mogelijke keuzes is. Het is een van de beste horloges voor gezondheidsmonitoring.

 In plaats van zijn horloge met een bekend systeem te laten lopen, besloot Latec zijn eigen draagbare besturingssysteem te gebruiken. Het zal nodig zijn om te wennen aan de interface voordat u optimaal gebruik kunt maken van uw horloge. Menu’s en functies zijn minder gemakkelijk te vinden.
 Na een paar weken zult u zich meer op uw gemak voelen bij het gebruik ervan.
 Deze ID216 geeft u een grondige kennis van uw slaapgewoonten. Het stelt u in staat om uw slaap- en rustgewoontes in de gaten te houden. Uit alle testen die we hebben kunnen doen, blijkt dat dit model het beste scoort op het gebied van gezondheidsmonitoring.
 Via de versnellingsmeter zal het horloge uw fysieke activiteit kunnen volgen. Het is dan mogelijk om uw activiteit gedurende de dag te volgen. Dit slimme horloge zal in staat zijn om gebaren of acties te identificeren, die zullen worden geanalyseerd door middel van gezondheidstoepassingen.
 Het kan uw hartslag en bewegingen monitoren en deze gegevens vervolgens doorsturen naar de bijbehorende applicatie.
 Voor degenen die hun hartslagcurve willen analyseren, zult u een ander horloge moeten kiezen, omdat dit model daar niet toe in staat is.
 

Toegewijd voor dagelijks gebruik 

Benieuwd naar het gebruik van een aangesloten horloge? Trouwens, je weet niet of je het elke dag nodig hebt. Dit is precies wat de test van de ID216 laat zien.
 Met dit model staat Latec bovenaan de ranglijst. Je gaat je zelfs afvragen hoe je het eerder deed, toen je het niet had.
 Het heeft een van de beste batterijen, 260 mAh.
 De fabrikant zorgt voor 7 dagen autonomie.
 Dit model heeft geen GPS. Latec vond het niet nodig om het te installeren.
 Merk op dat het een waterdichtheidscertificaat heeft. Door het ontwerp kunt u er mee zwemmen. Dus we hebben hem een paar minuten onder water gelaten en niets te melden.
 Nu gewend aan het ontwerp van smartwatches, biedt de fabrikant een klassiek, rond model aan. Een zeer elegant ontwerp dat past bij uw werkstuk en dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Het voordeel van dit model is dat u het op uw gemak kunt personaliseren.
 Er is geen veiligheidsglas op dit horloge aangebracht.
 Een onmisbaar kenmerk van dit horloge is het draadloos opladen. Je zet hem op zijn stand, en hij laadt hem op.
 Ondanks zijn kleine formaat is het touchscreen van deze smartwatch eenvoudig te gebruiken om de verschillende keuzes en toepassingen te lanceren. Het is nogal zwaar, 78 gram, in vergelijking met andere horloges. Sommige mensen zullen het op de lange termijn onaangenaam vinden.
 De NFC-optie is niet geïntegreerd in dit aangesloten horloge, wat betekent dat er geen contactloze betaling plaatsvindt.
 Tot slot hadden we de mogelijkheid om naar muziek te luisteren op dit model op prijs gesteld. De functie is hier niet beschikbaar.
 

Het juiste model om uw sportactiviteit te analyseren? 

Het aangesloten horloge biedt een interessant alternatief voor trackingtoestellen, die alleen gericht zijn op sport of gezondheid. Deze tool maakt het mogelijk om de voordelen van conventionele producten te combineren in een klein formaat en kan worden aangesloten op andere apparaten zoals uw telefoon of laptop. En over ID216 gaat het om het volgende.
 Met dit product is Latec niet bedoeld voor sporters. Het laat je niet toe om je evolutie te volgen in de sport die je beoefent.
 Het is onwaarschijnlijk dat je het vergeet als je het om je pols hebt, want met 78 gram is het een van de zwaarste.
 Het heeft een uitstekende autonomie, dankzij zijn 260 mAh-batterij.
 Merk ook op dat dit horloge geen GPS heeft. Met andere woorden, u moet uw smartphone altijd in de synchronisatiemodus hebben om uw bewegingen bij te houden.
 U zult niet in staat zijn om alleen met uw horloge verbinding te maken met het internet. Het voordeel is echter dat het verbruik op de batterij vermindert.
 Een ander voordeel van Latec horloges is de aanwezigheid van hartslagmonitoring.
 Een analysefunctie van de verbrande calorieën is op dit model aanwezig.
 
Als u echter graag naar uw muziek luistert terwijl u sport, moet u dit horloge vermijden. 

Is het geschikt voor alle behoeften? 

Afhankelijk van het merk van het horloge is het besturingssysteem dat wordt gebruikt om het horloge te bedienen niet hetzelfde. Dit betekent dat niet alle toepassingen gelijkwaardig zijn en dat u er ook geen gebruik van zult maken. Min of meer complexe toepassingen die het meten of analyseren vergemakkelijken.
 Meestal moet u zich tevreden stellen met de applicaties die standaard op deze smartwatch zijn geïnstalleerd. 
De keuze van dit horloge wordt alleen gemaakt op de toepassingen die het bevat. U moet ervoor zorgen dat de standaard geïnstalleerde applicaties voor u geschikt zijn.
 Het scherm is voldoende groot – 1.3 inch, en de gegevens worden correct weergegeven. Het is een van de zwaarste horloges die er zijn – 78 gram.
 De 260 mAh-batterij is vandaag de dag de beste. En als u een applicatie nodig heeft naast de standaard geïnstalleerde applicaties, zult u een ander model moeten gebruiken. Aan de andere kant is het een eenvoudig te gebruiken horloge voor instapmodellen.
 

De ID216 tot slot 

Na onze analyse blijkt dat dit horloge een relevante keuze is. Het is een goed product, dat in de meeste gevallen aan uw wensen voldoet.
 In een paar woorden, de redenen waarom het behoort tot de topmodellen:
 – De gezondheidsgerichte functionaliteiten
 – Het dagelijks gebruik
 Verschillende zwakke punten verschenen ons op dit horloge:
 – Zijn gewicht/grootte
 – Te weinig sportgerichte kenmerken
 – De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen