Analyse en behandeling van het FF28A van Fitfor.

Als preambule van deze test

De technologische industrie van de aangesloten horloges is een sector in voortdurende evolutie. Sommige zijn gericht op het monitoren van de fysieke conditie en gaan zelfs zo ver als het monitoren van verbrande calorieën, andere zijn meer voor kantoorautomatisering met e-mailsynchronisatie.
 

Verschillende zwakke punten op dit horloge:
– Zijn gewicht/grootte
– Niet genoeg functionaliteit voor een goede gezondheidsmonitoring
– Te weinig sportgerichte kenmerken
– De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen

In detail, hier is wat het is volgens het gebruik dat u ervan zult maken.
 

Het perfecte horloge voor gezondheidsmonitoring? 

Sinds enkele jaren produceert Fitfor aangesloten horloges die fitness en gezondheid analyseren. Ze zijn nu uitgerust met vele geavanceerde sensoren.
 De FF28A is vandaag de dag misschien een beetje verouderd, maar het is nog steeds een goede camera. Het is duidelijk niet ontworpen om een instrument te zijn voor het monitoren van uw fysieke conditie.

 Het belangrijkste nadeel van dit horloge is nog steeds het besturingssysteem dat door Fitfor wordt geproduceerd. Het gebruik is minder intuïtief dan bij andere horloges. Dit is een andere omgeving dan wat we gewend zijn te zien.
 Pas na een korte week kunt u genieten van de verschillende functies.
 In tegenstelling tot veel andere horloges vond de fabrikant het niet nuttig om op dit model een slaapcontrole te installeren.
 Dit horloge is niet uitgerust met een versnellingsmeter. Een handig apparaat als u de verbrande calorieën gedurende de dag wilt bijhouden.
 Dit model is niet uitgerust met fotoplethysmografie of PPG, wat een nauwkeurige controle van de hartslag mogelijk maakt.
 Zonder ECG-functie kunt u met dit model de hartslagcurve niet zien.
 

Wat zijn de functies voor dagelijks gebruik? 

Benieuwd naar het gebruik van een aangesloten horloge? Trouwens, je weet niet of je het elke dag nodig hebt. Dit is precies wat de test van de FF28A laat zien.
 Dit model is goed geplaatst in vergelijking met de huidige smartwatches. Het wordt al snel onderdeel van je dagelijkse leven.
 Een van de kenmerken die sporters zullen bevallen is de aanwezigheid van GPS. Iets wat sommigen zeggen is overbodig, maar leuk. De tegenhanger van deze optie is dat het bereik afneemt als de actieve GPS-modus nog steeds is geselecteerd.
 Dit horloge is ontworpen om waterdicht te zijn. De fabrikant geeft aan dat hij de juiste waterdichtheid heeft en dat je hem zelfs op enkele meters diepte kunt onderdompelen. We hebben het niet op zee geprobeerd, maar onder de keukenkraan werkt het.
 Er is geen veiligheidsglas op dit horloge aangebracht.
 Dit horloge is op de ouderwetse manier opgeladen, met de meegeleverde kabel in de verpakking.
 Het aanraakscherm maakt het mogelijk om door de verschillende menu’s van het horloge te navigeren. Het gewicht is hoog, 62 gram, meer dan bij vergelijkbare modellen. Het kan een ongemak zijn als je het lange tijd draagt.
 Dit horloge ondersteunt de NFC-functie niet, dus contactloze betaling is met dit horloge niet mogelijk.
 Tot slot zullen muziekliefhebbers de mogelijkheid om naar muziek te luisteren op dit model op prijs stellen. Het is een optie die het de ideale alledaagse accessoire maakt.
 

Het aangesloten horloge dat sporters zal verrukken? 

Met een aangesloten horloge kunt u uw sportactiviteit bijhouden, maar niet alleen dat. Het is een product met vele voordelen. Dit is het detail voor de FF28A.
 Fitfor heeft dit horloge niet echt ontworpen voor gebruikers die fysiek actief zijn. Het is interessant, maar niet voor degenen die hun sportresultaten willen verbeteren.
 Qua gewicht is deze smartwatch niet goed geplaatst; met 62 gram is het een van de zwaarste.
 Belangrijk voor lopers, fietsers en andere fitnessliefhebbers is de GPS. Hierdoor kunt u gemakkelijk navigeren, zelfs als u op reis bent.
 U zult niet in staat zijn om alleen met uw horloge verbinding te maken met het internet. Dit betekent echter een veel langere levensduur van de batterij.
 
Een leuk detail op dit horloge is dat je naar muziek kunt luisteren. 

De juiste keuze voor het downloaden van applicaties? 

Afhankelijk van het type smartwatch en zijn besturingssysteem kunt u toepassingen installeren of gebruiken. De originele applicaties zijn voor sommigen misschien niet genoeg, vandaar de interesse om te kiezen voor de applicatie met het meest geschikte OS. Deze applicaties geven niet alleen meldingen op uw pols weer, ze kunnen u vermaken, uw conditie en gezondheid bijhouden en u helpen georganiseerd te blijven.
 Dit model is qua toepassingen niet goed geplaatst. 
Door het eigen besturingssysteem kunt u geen andere toepassingen toevoegen aan dit aangesloten horloge. Ook is er, afgezien van de oorspronkelijke toepassingen, geen mogelijkheid tot het hebben van andere.
 Het is een van de relatief zware horloges met een gewicht van 62 gram.
 Laatste punt over het toevoegen van nieuwe toepassingen: het is gewoonweg niet mogelijk op dit horloge. Het is een basishorloge, gewijd aan eenvoudige toepassingen.
 

De FF28A tot slot 

Tot slot, dit aangesloten horloge is niet erg technologisch geavanceerd en is zeer eenvoudig te gebruiken. De lage prijs kan ervoor zorgen dat je het wilt kopen.
 De zwakke punten van dit aangesloten horloge zijn :
 – Zijn gewicht/grootte
 – Weinig functionaliteit voor gezondheidsmonitoring
 – Te weinig sportgerichte kenmerken
 – De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen