Analyse en behandeling van het Fenix 5 van Garmin.

In presentatie

Tegenwoordig zijn er enkele honderden horloges aangesloten. Hun functies variëren van het monitoren van conditie, gezondheid, het berekenen van het aantal stappen, maar ook het meten van verbrande calorieën, of slaappatronen.
 

Verschillende zwakke punten op dit horloge:
– De grootte van zijn scherm
– Weinig functionaliteit voor gezondheidsmonitoring
– Het dagelijks gebruik
– Te weinig sportgerichte kenmerken
– De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen

In detail, hier is wat het is volgens het gebruik dat u ervan zult maken.
 

Het perfecte horloge voor gezondheidsmonitoring? 

Sinds de eerste gezondheidsmonitoring hebben er veel technologische ontwikkelingen plaatsgevonden. Ze vormen een aanvulling op of vervangen de fitnessbewakingsapparatuur waarmee u wellicht vertrouwd bent.
 Onze tests hebben aangetoond dat Fenix 5 een van de minst interessante modellen is als we een gezondheidsfollow-up willen hebben. Dat weerhoudt u er op geen enkele manier van om het om esthetische redenen te kopen.

 Het besturingssysteem blijft het zwakke punt van de horloges die door Garmin worden geproduceerd; en deze Fenix 5 is daarop geen uitzondering. Deze keuze maakt het moeilijker om de verschillende aanwezige knoppen en pictogrammen te hanteren. Dit is een andere omgeving dan wat we gewend zijn te zien.
 Na een paar weken zult u zich meer op uw gemak voelen bij het gebruik ervan.
 Als slaapanalyse uw prioriteit is, moet u naar een ander model kijken.
 Dit horloge is niet uitgerust met een versnellingsmeter. Een handig apparaat als u de verbrande calorieën gedurende de dag wilt bijhouden.
 Met behulp van een ingebouwde sensor wordt uw hartslag ook bewaakt en worden er waarschuwingen gegeven voor het geval er te veel slagen boven normaal zijn. In het geval dat u de hartslagcurve moet hebben, wordt dit horloge niet aanbevolen omdat het geen ECG-sensor heeft.
 

Een smartwatch voor het dagelijks leven 

Benieuwd naar het gebruik van een aangesloten horloge? Wetende dat high-performance modellen meestal duur zijn om te kopen. Voor de Fenix 5 is dit wat u kunt verwachten.
 Als het gaat om het dagelijks leven, vraagt men zich af wat Garmin dacht. Dit model kan niet voldoen aan de dagelijkse behoeften.
 Een van de kenmerken die sporters zullen bevallen is de aanwezigheid van GPS. Een detail voor sommigen, maar niet voor velen. Houd er echter rekening mee dat het horloge in de volledige GPS-modus – met ingeschakelde GPS-tracking – korter zal lopen.
 Wees voorzichtig, dit horloge is niet waterdicht.
 De fabrikant stelt dit nieuwe originele model voor met een rond gezicht. Deze smartwatch biedt een aangenaam ontwerp met een wijzerplaat die groot genoeg is om de informatie te lezen. Het voordeel van dit model is dat u het op uw gemak kunt personaliseren.
 Garmin heeft gekozen voor een horloge zonder de optie van versterkt glas; dit is betreurenswaardig.
 Ondanks interessante functies heeft het horloge geen aanraakscherm. Dit horloge ondersteunt de NFC-functie niet, dus contactloze betaling is met dit horloge niet mogelijk.
 Tot slot hadden we de mogelijkheid om naar muziek te luisteren op dit model op prijs gesteld. Dat was hier niet gepland.
 

Het juiste model om uw sportactiviteit te analyseren? 

Met een aangesloten horloge kunt u uw sportactiviteit bijhouden, maar niet alleen dat. Het stelt u in staat om de prestaties in real time te analyseren. Dit is het detail voor de Fenix 5.
 Garmin heeft dit horloge niet echt ontworpen voor gebruikers die fysiek actief zijn. Geïnstalleerde applicaties houden geen gegevens of statistieken bij.
 Het horloge is voorzien van GPS-ondersteuning zodat u uw runs kunt volgen. Het is niet nodig om een smartphone aan het horloge te koppelen.
 Door de onmogelijkheid om een SIM te gebruiken, zult u uw smartphone of wifi moeten gebruiken om verbinding te maken. In ruil voor dit ongemak heeft u een langere levensduur van de batterij.
 Met de gyroscoop die op dit horloge is geïnstalleerd, kunt u de bewegingen en afstanden onder de omstandigheden van uw sport meten.
 Met de hoogtemeterfunctie wordt de analyse van hoogteverschillen vergemakkelijkt.
 Een ander voordeel van Garmin horloges is de aanwezigheid van hartslagmonitoring.
 
Aan de muziekkant is het ook belangrijk om te specificeren dat dit horloge geen muziek toelaat. 

Het juiste model om toepassingen te installeren? 

De best verbonden horloges op de markt draaien onder Wear OS voor Android of watchOS voor Apple, maar er zijn ook andere. Dit heeft invloed op het aantal toepassingen dat kan worden toegevoegd, en de praktische functionaliteit die daaruit zal voortvloeien. Min of meer complexe toepassingen die het meten of analyseren vergemakkelijken.
 Door zijn configuratie beperkt deze smartwatch het toevoegen van nieuwe toepassingen. 
Door een specifiek besturingssysteem voor dit horloge kunt u geen nieuwe toepassingen downloaden. Afgezien van degenen die in het begin zijn geïnstalleerd, is er geen andere keuze.
 Het scherm is niet erg prettig om te lezen; vooral vanwege de kleine afmetingen van 1.2 inch. Laatste punt over het toevoegen van nieuwe toepassingen: het is gewoonweg niet mogelijk op dit horloge. Het blijft echter een eenvoudig en goedkoop product voor basisgebruik.
 

De Fenix 5 tot slot 

Zoals u kunt zien, is dit horloge niet een van de beste. Het is niet te duur, dus u kunt het gemakkelijk veranderen als u een geavanceerder model wilt.
 De weinige zwakke punten zouden kunnen zijn:
 – De grootte van zijn scherm
 – Weinig functionaliteit voor gezondheidsmonitoring
 – Het dagelijks gebruik
 – Te weinig sportgerichte kenmerken
 – De onmogelijkheid om nieuwe toepassingen te plaatsen